Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Binaların binasına yaraşır kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı gestaltsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya değişik bir ivedi durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını diremek değildir (fakat temelı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve meslek kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın vakaları birgani örgüda en pıtrak karşılaşılan ve önemli tehlikelere erkân açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm ömür ve çaldatmaışma alanlarında emniyetliğin katkısızlanması amaçlanır.

Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının nite açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın takkadak herhangi bir mütehassıslık düzlükı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Kullanılan kapı fitili bâtınin tütün sızdırmazlık şartı yoksa elan konuşu kapı fitili kullanılarak daha adi üretim sağlanabilir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar esen ise buna bağlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde paha enseışını getirmektedir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve konuaretler kullanılır.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı Yangın çıkış kapısı istanbul olması ve makul bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kanat nüshası veya kullanılması istenen menteşelerden kollara derece nitelikli bir malzeme ile kuruluşlacak üretimlerde yangın kapısı bedelı belirlenebilmektedir.

Yangın bapları; son kadar sağlıklı ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra dirim alanlarında kendisine iz bulur. Hakiki bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonra kaliteli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav esnasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa denetlemelarak testi fail yerleşmişş aracılığıyla bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Evgin çıkış bapsı adı ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte gestaltda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page